Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Bursa Şehir Hastanesi Yangın Hidrant Hattı Su kaçak Tespiti

Yangın Hidrant Sistemi

 Yangın mücadele sisteminin en önemli parçalarından biri olan hidrant sistemi, yangınla mücadelede en temel söndürücü olan suyu alanın her tarafına ileten şebekedir. Yangın tehlikesi anında, yangın mahallinin dış yüzeyini soğutmak, yangının çevreye taşmasını önlemek ve yangın mahalline gelen itfaiye gruplarına su takviyesi yapması ana görevleridir.

 Dünya tarihi incelendiğinde hidrant bulundurma geleneğinin insanlık tarihi ile paralel olduğu görülmektedir. İlk hidrantlar çok büyük toprak ya da metal döküm kazanlar idi. Bu hidrantların devamlı dolu kalabilmesi için, içinin orta kısmı oyulan ağaç borular kullanmışlardır

Yangın Hidrant Hattı Sisteminin Önemi

 Yangın hidrant sistemi yangınlar ile mücadelede çok önemli bir noktaya sahiptir. Bir yangın anında yangına müdahalede kullanılacak ilk sistem yangın hidrant sistemidir. Bu sistemler bu derece önemli olduğu için düzenli ve sorunsuz çalışması için bakımları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Yangın hidrant hatlarında en büyük ve sık karşılaşılan ve çözülmesi zor olan sorun yangın hidrant hattı su kaçağıdır.

Yangın Hidrant Hattı Su Kaçağı Nedenleri

Yangın hidrantların da su kaçağının oluşmasının başlıca nedenleri; kalitesiz malzeme kullanımı, kötü işçilik, kullanılan ekipmanların kullanım ömrünün dolması ile dezenformasyona uğraması, yerleşim yerinden geçen boruların ağır tonajlı araçların baskısına maruz kalması, alt yapı kazıları esnasında hidrant sistemine zarar verilmesi.

   Yangın hidrant sistemleri kapalı devre sistemler olduğundan ve normal şehir şebekelerinden farklı olduğundan dolayı oluşan yangın hidrant su kaçaklarının tespit edilmesi oldukça zor ve zahmetlidir. Bu tür su kaçaklarının tespiti için alanında uzman personel ve teknolojik ekipmanlara ihtiyaç duyulur

Yangın Hidrant Hattı Su Kaçak Tespiti

 Bursa şehir hastanesi yangın hidrant hattında alanında uzman ekibimizin yaptığı çalışmalar sonucunda yangın hidrant hattında 2 adet su kaçağı tespit edilerek yangın hidrant hattındaki sorunun çözüme kavuşmasını sağlamıştır.

 Prestij Grup olarak bu konuda alanında Türkiye’nin en uzman ekibi ve teknolojik ekipmanlara sahip olduğumuz için Yangın Hidrant sisteminde oluşabilecek her türlü su kaçağının tespitinde Türkiye’nin en iyi firmasıyız.

 Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.