Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Güllük İçme Suyu İsale Hattı Hidrolik Modelleme Hizmeti

Hidrolik Modelleme

Hidrolik modelleme, alt yapı sistemlerinin (su, kanalizasyon, drenaj ve taşkın) hidrolik olarak analiz ederek sistemin matematiksel bir modelinin oluşturulmasıdır. İçme suyu hatlarında hidrolik modelleme ile başlıca; hatların hidrolik davranışının analizi, sistemin izlenebilirliği ve sürdürülebilirliği, sızıntı tespiti ve basınç yönetimi amaçlanmaktadır. Hidrolik modelleme oluşturulabilmesi için sahadaki mevcut hatların ve bu hatlara bağlı yapıların sayısallaştırılması ve sayısal verilerin doğrulanması çok önemlidir. İçme suyu hatlarının hidrolik modelleme yapılarak modelinin oluşturulması, günümüzde gelişen yazılım teknolojileri daha kolay hale gelmiştir. İçme suyu sistemlerinde ölçüm noktalarının yerleri ve ölçüm ekipmanları son derece önemlidir. Matematiksel verilerle sahadaki verilerin revize edilerek modelin kalibrasyonun yapılması hidrolik davranış analizinin gereceğe yakın olması açısından çok önemli bir rol oynar. Hidrolik modelleme ile sistemin üretim ve işletme maliyetlerinin analizi, su kaçak tespiti ve basınç yönetimi yapılması, sistemin izlenebilirliği ve erken uyarı sistemleriyle devamlılığı daha doğru ve hızlı verilerle yapılmasının sonucu olarak sistem yönetiminin ekonomik, stabil ve daimi olması sağlanır.

Hidrolik Modelin Oluşturulması

Hidrolik modelin oluşturulabilmesi için hali hazırdaki sistemin verilerinin toplanması ve hidrolik modeli oluşturulacak sisteme ait vana, vantuz gibi ekipmanlarının belirlenmesi ve sayısallaştırılarak coğrafi bilgi sistemine aktarılması gerekmektedir. Firmamız Güllük içme suyu isale hattı hidrolik modelleme çalışması için isale hattının ve bu hattı bağlı enstrümanların tespitini gerçekleştirerek sayısallaştırmıştır. Firmamız tespit işlemleri için gelişmiş kazısız teknolojiler kullanarak yapmıştır.

hidrolikmodelleme-basıncyonetimi-modelolusturma

 İsale hattının sayısallaştırılması sonrası gelişmiş hidrolik modelleme yazılımları kullanarak hattın gerçeğe yakın bir modelini oluşturarak isale hattı üzerinde ultrasonik ölçümler ile modelin doğruluğu test edilerek hattın en doğru hidrolik modeli oluşturulmuştur.   

hidrolikmodelleme-basıncyonetimi-modelolusturma-hidrolikmodelhesabı

Neden Biz?

 Prestij Grup olarak yer altı hatlarında yaşanan olumsuzluklara profesyonel çözümler sunabilmek için kurulmuş bir firmayız. Firmamız birçok profesyonel yer altı tespit hizmeti sunmakta ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ilgili detaylara internet sitemizden ulaşabilirsiniz, sorularınız veya talepleriniz için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. 

 Prestij Grup olarak Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz altyapı hizmetlerini daha detaylı incelemek için internet sitemizi ziyaret edebilir ve daha önce yapmış olduğumuz işler ile ilgili video ve fotoğrafları incelemek için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

 Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.