Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Boru Tespiti

Boru Tespiti

Şehir yapılanmasında, yeraltında oluşturulmuş olan altyapılar karmaşık bir hal alabilmiştir. Özellikle kablo ve boru hatlarının birbirine yakın olması, aynı zamanda derinliklerinin tam olarak ne kadar ölçüde olduğu üzerine çalışmalar yapılmadan kazı çalışmalarına başlanması maddi ve manevi kayıplara neden olabilmektedir. Boru tespiti ile inşaat ve proje çalışmalarında altyapı sayısallaştırma hizmeti verilerek, profesyonel bir hizme sağlanmaktadır.

Profesyonel Boru Tespiti Hizmeti

Profesyonel bir hizmet ağına sahip olan Prestij Altyapı, boru tespiti noktasında teknolojik cihazlar kullanarak işlemin kısa sürmesini sağlamaktadır. Yeraltı tesisat sistemlerinin bağlantı noktalarının yakınlığı aynı zamanda birbiriyle temas etmesi durumlarında yanlış bir çalışma, patlamalara, su kaçaklarına ve şehir altyapı sistemlerindeki aksaklıklara neden olmaktadır. Kırma ve dökme işlemi yapılmadan özel kameralı cihazlarla yerin altından geçmekte olan boruların güzergahları belirlenerek, yapılacak kazı çalışmalarının da hızlanmasına ve risksiz olmasına katkı sağlanacaktır.

Kablo ve boru hatlarının tespiti, onarımı ve su kaçaklarının bulunması durumlarında firma ile iletişime geçilerek, bulunulan konuma firma yetkililerinin gelmesi sağlanarak, profesyonel bir hizmet verilecektir.

boru-bulma-boru-tespiti-kayip-boru-bulma

Teknolojik Cihazlarla Boru Tespiti

Yeraltı hatları gelişen dünya ve yapısal alanlardan kaynaklı büyük bir karmaşıklığa dönüşmüştür. Çok katlı yapıların altlarında, cadde ve sokakların altlarında oluşturulmuş olan boru hatları, doğalgaz, su ve atık su boruları olarak yer kaplamaktadır. Bu alanlara yeni yapı sistemlerinin dahil edilmesi, aynı zamanda kablo sistemlerinden ayrıştırılarak çalışmaların yapılması için özel teknolojik cihazlarla yer tespiti yapılmaktadır. Boru tespiti hizmeti kapsamında, konum ve güzergahı belirlenmesi, bununla birlikte sayısallaştırma hizmeti verilerek, işlemin kolaylaştırılmasına imkan verilmektedir. Yağmur suyu, atık suyu ve içme suyu borularının tespit edilmesi, profesyonel eğitimli personellerle birlikte yapılarak, çalışmalarınızın risksiz bir şekilde olmasını sağlayacak şekilde tamamlanacaktır.

boru-bulma-boru-tespiti-yeralti-radari-boru-guzergah-tespiti

Kablo Ve Boru Hatlarının Sayısallaştırılması Hizmeti

Profesyonel bir hizmet kapsamında, kablo ve boru tespiti hizmetlerinde sayısallaştırma işlemi de yapılarak, kazı çalışmasının riskinin ortadan kalkması sağlanacaktır. Bu aşamada coğrafii bilgi sistemi kullanılarak GIS bünyesinde oluşturulacak haritalarla, boru düzeneklerinin hangi alanlardan geçtiğini, bağlantı noktalarını görmenize imkan verilecektir. Tam donanımlı ekipmanlar ve profesyonel bir ekiple birlije kısa zamanda boruların yerleri tespit edilerek, doğalgaz, su ve atık su boruları üzerine haritalandırma işlemi yapılacaktır. Borunun derinliği ve çapı hesaplanarak, kazı ve proje işlemlerinizi kısa zamanda yerine getirmenize olanak verilerek, yeraltı hatları üzerine gerekli olan bütün bilgileri edinmeniz, raporlamalarla birlikte işlemleri kazasın bir şekilde yerine getirmenize olanak verilecektir.


Boru Arıza Noktası Tespiti

Boru tespiti aşamasında aynı zamanda su kaçağının tespiti de yapılabilmektedir. Yeraltı içme suyu boruları, doğalgaz boruları ve yağmur suyu boruları için yapılacak olan arıza tespitinde, uzman ve eğitimli bir ekiple işlemler yerine getirilerek, aksutik cihazlar ve termal kameralarla arıza noktasının tespit edilmesine olanak verilmektedir. Kamu hizmet alanlarında, çok katlı binalarda ve inşaat çalışmalarında da bu hizmetler sağlanacektir.


Boru Hattı Derinlik Tespiti

Boru hattı derinlik tespiti noktasında, ısıtma hatları ve elektrik hatlarıyla bağlantılı olan altyapı alanları analiz edilmektedir. Boru hattının kaç m derinlikte olduğu, hangi hatlarla temas ettiği üzerine teknolojik cihazlar doğrultusunda işlemler yapılacak, yeraltında gömülü olan hatların tespit edilmesi sağlanacaktır.

Siz de gerek kamu alanlarında gerekse özel mülklerinizde firmamızın sizler için sağladığı hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Sizler için akustik dinleme cihazlarımız ile ve termal kameralarımız ile hizmet veriyoruz. Bu cihazların özellikleri ise;

Akustik dinleme cihazı; gerek temiz su boru hatlarında gerekse atık su boru hatlarında yaşanan su kaçağı durumlarında kullanılan bir yöntemdir. Yer altından gelen su sesini hassas dinleme cihazları ile dinleyerek, su kaçağının nerede olduğunu tam olarak bulabiliyoruz. Bu hizmetimiz sayesinde artık tüm araziyi baştan başa kazmanıza da gerek kalmayacaktır.

Termal kameralar; bu cihazlar sayesinde su kaçağı ve doğal gaz kaçağı yaşanan bölge görüntülenebiliyor. Elbette termal kameraları asla normal kameralar ile kıyaslamamanız gerekir. Bu cihazlar yer altında yaşanan kaçakları kazı yapmadan yani toprak altından bizlere gösterir. Bu sayede artık hiçbir şekilde kazı yapmanıza gerek kalmaz. Sadece sorun yaşanan bölgeyi kazarak, hızlı ve sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.


Boru Hattı Derinlik Tespiti Ne İşe Yarar?

Gerek yeni bir boru hattı döşeneceği zaman gerekse, mevcut boru hatlarının değiştirilmesinde veya onarımlarında sizlere en kaliteli hizmeti sağlıyoruz. Boru hattı derinlik tespiti çalışmalarımız sayesinde hangi bölgeyi ne kadar derinlikte kazacağınızı daha net anlayabilirsiniz. Mevcut boru hatlarında oluşan arızalar için derinlik tespiti hizmetlerini firmamızdan alabilirsiniz. Bu sayede çok fazla personel çalıştırmadan ve insan hayatını tehlikeye atan kazı çalışmaları yapmadan boru hatlarına kolaylıkla erişim sağlayıp, gerekli işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Saha çalışmaları süresini minimuma indirmek ve saha çalışma giderlerini düşürmek için hemen firmamızdan boru hattı derinlik tespiti hizmetleri alabilirsiniz.



boru-tespiti-boru-bulma-guzergah-tespiti


% 100 Garantili Yeraltı Hat Tespiti

Yeraltı hatlarının boru, kablo ve kaçak tespitlerini yapmakta olan Prestij altyapı, kısa zamanda adresinize gelerek işlemlerin tamamlanmasını sağlayacaktır. Bu işlem kapsamında, teknolojik cihazlarla risk noktaları belirlenecek, haritalandırma yapılacak ve güzergah takibiyle kazasız ve hatasız bir kazı çalışmasına başlanmasına olanak verilecektir.

Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.


Boru Tespitinde Profesyonel Destek Almanın Avantajları Nelerdir?

Prestij alt yapı olarak firmamızdan boru tespit işlemlerini profesyonel bir şekilde yaptırabilirsiniz. Sizlere sunduğumuz hizmetlerimiz sayesinde artık pek çok iş külfetinden de kurtulabilirsiniz. Prestij alt yapı olarak firmamızdan profesyonel destek aldığınızda kazanacağınız bazı avantajlar ise;


  • Boruların yerini tam olarak tespit ediyoruz; bilindiği üzere yer altı hatları oldukça karışık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Sadece ilkel yöntemlerle yapılan araştırmalar sizler için büyük bir külfet olacaktır. Çünkü yer altındaki buruların yerini net olarak tespit etmek sadece kazı yapmakla mümkün değildir. Firma olarak, sizlere hem teknolojik cihazlarla hizmet veriyoruz hem de işini en iyi yapan profesyonel ekip arkadaşlarımız ile hizmet veriyoruz. Artık sizde boru ve diğer alt yapıda kullanılan malzemelerin yerini nokta atışı ile bulabilirsiniz. Bunun için metrelerce kazı yapmanıza gerek yoktur.

  • Borulara gelebilecek hasarın önüne geçiyoruz. Kazma kürek veya iş makineleri ile yapılan boru tespitlerinde botular büyük hasar görebiliyor. Çünkü yerini net olarak bilmediğiniz zaman kazıda kullandığınız malzemeler yer altı borularının üzerine denk gelebilir. Bu sizler için hem zaman kaybına hem de nakit kaybına neden olur. Ama bizler firma olarak sizin için yer altı detektör ile hizmet verdiğimiz için kesinlikle borulara zarar vermeden yerlerini tespit etmekteyiz.

  • Yer altı ayrıntılı haritalarını çıkarıyoruz. Gerek atık su gider boruları olsun gerekse temzi su boruları olsun, tüm boruların detaylı bir haritalamasını sizin için çıkarmaktayız. Günlerce uğraş ve çaba harcamanıza gerek kalmadan tüm işlerinizi çok kısa bir sürede tamamlayıp, haritayı size teslim ediyoruz.

  • Güvenli araştırma yapıyoruz. Özellikle doğal gaz boruları gibi çok yüksek tehlike içeren durumlarda kazma ve kürek gibi geleneksel yöntemler yerine teknolojini sağladığı nimetlerden yararlanmaktayız. Bu sayede doğal gaz borularında ve su borularında tehlike arz edecek tüm olumsuz durumları ortadan kaldırmaktayız.