Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Dijital Altyapı Planının Oluşturulması

Altyapı Tespiti ve Haritalandırılması

 

Su, elektrik, telekomünikasyon, doğalgaz, kanalizasyon vb. altyapı hatları insanlığın daha konforlu ve kaliteli bir yaşam sürmesinde önemli bir yere sahiptir.  Bu hatların neredeyse tamamı yeraltından geçtiği için neredeyse hiç farkına varmamaktayız fakat günlük hayatımızın hemen her anında bu altyapı hatlarını kullanmaktayız. Altyapı hatlarından biri bile aksadığında insan hayatı olumsuz etkilenmektedir. Bundan dolayı altyapı hataları daima sorunsuz çalışmalı ve sürekli kontrol altında olmalıdır.  

 

 Altyapı hatları yeraltında olduğu için hem kontrolü hem de bir sorun anında müdahale edilmesi oldukça zordur. Gün geçtikçe artan nüfus ile artan altyapı hatları ile daha da karmaşık ve zor bir hale dönüşmektedir. Altyapı hatlarının kontrol edilmesi ve bir sorun anında kolay müdahale için altyapı hatlarının konum ve güzergahları tespit edilmeli ve haritalandırılarak kolay ulaşılabilir hale getirilmelidir.

 

 Firmamız altyapı tespiti ve haritalandırma konusunda alanında uzman ve deneyimli personel ve kazısız teknolojiler ile altyapı hatlarının konum ve güzergahlarını başarılı bir şekilde tespit etmekte ve haritalandırarak altyapı hatlarına ulaşmayı oldukça kolaylaştırmaktadır. Prestij Altyapı olarak altyapı tespiti ve haritalandırma konusunda birçok projede görev alarak başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Bu projelerden biri de Boğaziçi Üniversitesi güney kampüsünde yer alan altyapı hatlarının tespit edilerek dijital altyapı planının hazırlanması projesidir.

 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Dijital Altyapı Planının Hazırlanması Projesi

 

Firmamız tarafından Boğaziçi Üniversitesi güney kampüsü dijital altyapı planının hazırlanması projesi yapılarak başarıyla tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında firmamız güney kampüs sahasında yaklaşık 17 km altyapı hattı tespiti yapmıştır. (https://yapiisleri.boun.edu.tr/universitemizin-yeralti-tespit-calismasi-devam-ediyor )

 

  • Elektrik hatlarının konum/güzergah bilgileri ve bu hatlara bağlı olan elektrik panoları ile aydınlatma hatları tespit edildi.
  • Telekomünikasyon hatları ve fiberoptik hatlarının konum/güzergah bilgileri tespit edildi.
  • İçmesuyu hatları ve hidrant hatları konum/güzergah bilgileri tespit edilmiştir.
  • Kanalizasyon hatlarının konum/güzergah bilgileri ve kanalizasyon hatlarının akar kotları tespit edildi.
  • Tespiti yapılan bütün hatların sayısal ortama aktarılarak haritalandırılması için gps cors ve total statıon ile alımları yapıldı.
  • Alımları yapılan bütün hatların haritası ve işletme paftaları oluşturularak güney kampüsünün dijital altyapı planı hazırlandı.

 

Firmamız altyapı tespitleri ve dijital plan oluşturulması konusunda alanında uzman ve profesyonel ekipler ile tamamen kazısız teknolojiler kullanarak hizmet vermektedir.