Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Kayıp Baca Tespiti

Kayıp Baca Tespiti

Yeraltında bulunan çeşitli nesneleri insan gücü ile tespit etmek biraz hayli güç ve tehlikeli olabilir. Hatta bu durum zaman kaybetmenize dahi neden olabilir. Bunun için son teknolojilik gelişmeleri takip etmekte fayda var. Örneğin kayıp baca tespiti sırasında kullanılan özel detektörler bunlardan bir tanesidir.

Kayıp Baca Tespit Cihazları

Baca tespiti sırasında kullanılan cihazların son teknolojiye uyumlu ve pratik olmasına dikkat ediliyor. Özellikle de manyetik ve metal olarak tasarlanan detektörlere karşı işlemler kısa süre içerisinde tamamlanır. Tespite dair:

  • Her türlü demir veya çelim olan nesneler dikkate alınır.
  • Kayıp vana ve priz gibi nesneler üzerinde durulur.

Her birinin tespiti en kısa süre içerisinde tamamlanır ve noktasal olarak çözüme geçilmesine dikkat edilir. %100 başarı oranına sahip olan detektör eşliğinde her türlü nesnenin tespiti gerçekleşir ve problemlerin ortadan kalkmasına dikkat edilir. Kayıp baca tespiti kadar mazgallardan kapaklara kadar pek çok nesne üzerinde durulur.


Kayıp Baca Tespiti Nasıl Yapılır?

Kayıp baca tespiti için kullanılan manyetik detektörler eşliğinde gömülü kalan pek çok nesneye ulaşılır. Üstelik yeraltında yatay veya dikey olarak yer almaları fark etmez. Her türlü nesnenin hızlı bir şekilde tespitine geçilir ve noktasal olarak alınmaları sağlanır.

Bu şekilde kayıp baca kadar vanalar ve menhol kapaklarına da sıklıkla rastlanır. Devamında gömülü halde olan buşakle veya mazgalların tespiti için de son teknoloji ele alınır. Özel olarak hazırlanan detektörler sayesinde kayıp cisimlerin hızlı bir şekilde tespit edilmesine özen gösterilir.

Kayıp Baca Tespiti Detektörleri

Kayıp baca tespiti sırasında kullanılan cihazlarda aranılan özelliklerin çoğu mevcut. Özellikle de uyarı sistemlerinden kaynaklı olarak tespitin noktasal ve anlık olarak gerçekleşmesi mümkün hale gelir. Bunun için:

  • LCD ekran görüntülerine yer verilir.
  • Sesli olarak uyarı sistemlerine de geçilir.

Yeraltında bulunan her türlü nesnenin büyüklüğünden mesafesine kadar tüm detaylar detektörler eşliğinde ele alınır. Özellikle de gömülü kalan metal cisimlerin hızlı bir şekilde tespiti gerçekleşir. Gerek demir gerekse metal olan baca tespitine dair kullanılan cihazların son teknoloji ile uyumu gözetlenir.

Kayıp Cisim Tespiti Nasıl Gerçekleşir?

Tespite dair son teknolojik cihazlara yer verilir ve her türlü materyale sahip olanların bulunması esas alınır. Gömülü olan menhol kapaklar bunlar arasında başı çeker. Bacalar kadar demir – döküm olan boru tespitine dair de sık sık tespit cihazları göz önünde bulundurulur.

Detektör eşliğinde çelik akşamların tespiti de birkaç dakika içerisinde gerçekleşir. Nitekim zaman kaybetmemek ve noktasal tespite geçmek adına detektörlere ihtiyaç duyulur. Aksi taktirde yeraltı cisimlerini kazı ile değerlendirmek zaman alır. Kazı yapmak yerine yer üstünden kullanılan cihazlar ele alınır. Ekran görüntüleri ve ses uyarı sistemleri dahilinde her bir cihazdan en etkili sonuçlara varılır.

Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.