Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Şehir Şebekelerinde Su Kayıpları

Şehir şebekelerinde su kayıpları son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesidir. Bu tarz durumların yaşanması ise; kişilerin çeşitli problemlerle karşılaşmasına sebebiyet verebiliyor. Özellikle de site içerisindeki suyun bir anda kesilmesi, günlük hayatın aksamasına sebep olabilecek durumlardan bir tanesi olarak bilinmektedir.

Şehir şebekelerinde yaşanan su kayıpları, bölgede bulunan bütün site sakinlerini etkisi altına alan durumlardan bir tanesi olduğu için; çözüm bulunması çok önemli olacaktır. Bu tarz durumlarda su kontrolü yapılması çok önemlidir. Kontroller yapıldığı takdirde, şehir şebekelerinde yaşanan su kayıpları kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacaktır. Aksi taktirde bu süreç uzayabilir ve uzun süre su kaybına neden olabilir. Ankara civarlarında başlamaya devam eden su denetlemeleri, zaman ilerledikçe bütün şehirlerde yapılmaya devam edecektir.

Şehirlerde gerçekleştirilen su denetlemeleri sonucunda ise; kaçak kullanımda olan şebekeler kesilmeye başlayacaktır. Bu kesintiler sayesinde ise; kullanım miktarı azalacak ve kayıp su mücadelesi sona erecektir. Alınan önlemlere rağmen, kaçak su kullanımına devam eden kişiler; tespit edildikten sonra ise, bazı işlemlerin uygulanacağı verilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Özellikle de bütün vatandaşlara, kaçak su kullanımı tespit ettikleri yerlere ihbar etmeleri söylenmiştir. Bu sayede çalışmaları yoğunlaşmış ve kaçak su kullanımı günden güne azaltmaya devam etmiştir. Kaçak su kullanımının azalması hem doğaya hem de insanlara yönelik önemli bir çalışmadır. Bu nedenle ASKİ’nin verdiği bilgiye göre, herkesin birlik içinde olması gerektiği söylenmiştir. Bu sayede kullanımlar kısa süre içerisinde durdurulacak ve şu krizi sona erecektir.

Su Kayıp kaçak Yönetmeliği

Su kayıp kaçak yönetmeliği de kişilerin sık sık araştırdı konulardan bir tanesidir. Su kayıp kaçak Yönetmeliği’nde yer alan maddeler ise; var olan su kaynaklarını korumak amacıyla yapılmıştır. Su kayıpları korunduğu takdirde, verimlilikte artış göstermeye başlayacak ve susuzluk bir nebze de olsa ortadan kalkacaktır.

Dünyayı etkisi altına alan su krizi, kayıp su kontrolü sayesinde azalmaya başlayacaktır. Bu konuda görevli olan kişilerin ise; gerekli önlemleri alması çok önemlidir. Özellikle de içme ve çeşme suyu arasındaki farkın tespit edilerek kontrol altına alınması, su kaybının önlemnenmesindeki en önemli hususlardan da bir tanesi olacaktır.

Bu hususta, su idarelerinin, konuya el atması ve depolarını kontrol altına alması çok önemlidir. Su depolarında yaşanan aksaklık sebebiyle, su kayıplarının yaşanması, birçok kişinin sorun yaşamasına sebebiyet vermektedir. Bu yönetmelik sayesinde ise; depolardaki su kaybı önlemeye devam edecektir. Tedbir alan yerlerde, su kayıpları yaşansa dahi, bu durum en kısa süre içerisinde kontrol altına alınmaya devam ettiği için; susuzluk gibi problemlerle karşılaşılması da kesinlikle söz konusu olmayacaktır.

su-kayip-kacak-yonetmeligi

Su Kayıp Kaçak Kontrolü

Su Kayıp kaçak kontrolü de son zamanlarda sıklıkla araştırılan konulardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle de su faturasının ödenmemesi nedeniyle, suların kesilmesine maruz kalan kişilerin büyük bir kısmı; kaçak su kullanımına başvurmaktadır. Bu durum ise var olan su miktarının azalmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle kaçak su kontrol edin detaylı bir şekilde yapılmasında ve bu durumun mümkün mertebe de engellenmesinde fayda vardır. Kaçak su yöntemlerine başvuran kişilerin sayısı çoğalmaya devam ettikçe, belediyelerin bu konuda çeşitli problemler yaşadığı da verilen bilgiler arasında yer almaktadır.

 Kaçak su kontrolünü gerçekleştirebilmek için ise; faturaların ve binaların detaylı bir şekilde denetlenmesinde fayda vardır. Özellikle de içme suyu kayıpları, son zamanlarda büyük bir artış göstermeye devam etmiştir. Bu durum ise su krizinin günden güne artmasına sebebiyet vermektedir. Kaçak su mücadelesi kapsamında yapılan çalışmalar ise; bu durumun kısa süre içerisinde göndereceğine yöneliktir. Durum böyle olunca, son zamanlarda yapılan kontrollerde artış göstermeye devam etmiştir. Kontrol süreci tamamlandıktan sonra ise; kaçak su kullanımı azalmaya başlamış ve bu sayede içme sularında yaşanan kayıplar da çözüme kavuşturulmaya devam etmiştir.

Su Kayıp Kaçak Azaltma

Su kayıp kaçak azaltma başlıklara son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılmaya devam etmektedir. Kaçak su kullanımı ile ilgili birçok farklı önlem alınmaya devam etmektedir. Eskinin yaptığı çalışmalar, kayıp su kullanımını azaltmaya yöneliktir.

Özellikle de akustik dinlemelerin yapılmaya devam etmesi, bu tarz durumların daha kolay önlenmesine de yardımcı olmaya devam etmektedir. Bu alanda yapılan en önemli çalışmalardan bir tanesi ise; şebekeleri bölgelere göre ayırmak olmuştur. Kayıp su durumu ile ilgili yapılan ilk çalışmalar, Ankara’da başlamıştır. Durum böyle olunca her bireyin ve evin kullandığı su miktarı da azalmaya başlamıştır. Durum böyle olunca kayıp su miktarının azalması da mümkün hale getirilmiştir.

Bu sayede su krizinin önlenmesi mümkündür. Son zamanlarda verilen bilgilere göre, bu çalışmaların hemen hemen her ilde yapılmaya devam edeceği de verilen bilgiler arasındadır. Bu sayede kaçak su kullanımı engellenebileceğini için; gerekli kurallara herkesin uyması da şart koşulmuştur.

 Bu çalışmalar yapıldıktan sonra ise; su kullanımının azalmaya başladı verilen bilgiler arasında yer almaktadır. Özellikle de askeri son zamanlarda ileri düzey bir denetleme yapmaya devam etmektedir. Bu denetlemeler sonucunda, kaçak su kullanımına başvuran kişilerin sayısını azaltmaya devam etmiştir. Özellikle de içme suyunun tükenme aşamasına gelmesi, bir çok işini sorun yaşadığı durumlardan bir tanesidir.