Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Yeraltı Tespit Hizmeti

Yeraltı Tespit Hizmeti

Yeraltı Tespit Hizmeti’nin amacı kazı yapılacak alanda ya da bir bölgenin mevcut altyapı tesisat varlıklarının (içme suyu, atıksu, elektrik, doğalgaz, yağmursuyu, telekom, fiberoptik vb.) tespit edilmesi ve sayısallaştırılarak altyapı haritası oluşturulmasıdır. Yeraltı tespit hizmeti ile altyapı hizmeti veren bütün ekipmanlar tespit edilerek altyapı karmaşıklığı ortadan kaldırılır. Bundan dolayı yeraltı tespit hizmeti çok önemlidir. Özellikle yapılacak bir kazı öncesi yeraltı tespit hizmeti ile kazı bölgesinde bulunan bütün altyapılar tespit edilerek kazı esnasında bir kaza çıkmasının önüne geçilerek zaman ve maliyet kazancı sağlar.

yeralti-tespit-hizmeti-altyapi-tespiti

 Yeraltı Tespit Hizmeti Faydaları

  • Yeraltı tespit hizmeti altyapı kazı çalışmalarında mevcut diğer altyapı hatlarına zarar vermesini önler
  • Kazı çalışması esnasında meydana gelebilecek kazaları önler maliyet ve zaman kazancı sağlar
  • Yeraltı tespit hizmeti yeni imalat yapılacak bir hattın geçeceği güzergahı belirleyerek iş kolaylığı ve zaman kazancı sağlar
  • Yeraltı tespit hizmeti sayesinde yeraltında bulunan tüm altyapı hatlarının (kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hatları, elektrik hatları, telekomünikasyon hatları, doğal gaz hatları vb.) tespiti ile altyapı haritaları oluşturulur
yeralti-tespit-hizmeti-altyapi-haritasi-oluşturma

Yeraltı Tespit Hizmetinde Kullanılan Ekipmanlar

 Yeraltı tespit hizmeti için teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Yeraltı tespit hizmeti için kullanılan ekipmanlara aşağıdaki örnekler verilebilir;

-        Metal dedektörü

-        Kablo/Boru dedektörü

-        Su kaçağı tespit dedektörü

-        Yeraltı dedektörü(GPR)

-        Gaz dedektörü

Metal Dedektörü

 Yer altında bulunan bir metalin yerini tespit etmek için kullanılır. Kanalizasyon, yağmursuyu, Telekom rögar kapaklarını ve içme suyu hattı vanalarını tespit etmek için metal dedektörü kullanılır.

Kablo/Boru Dedektörü

Yeraltında bulunan telekomünikasyon hatları, elektrik hatları ve metal olan içme suyu, doğalgaz, kanalizasyon hatlarının tespiti ve güzergahının belirlenmesinde kullanılır. Kablo/Boru dedektör çeşitleri sahip olduğu özelliklere göre bir kablo üzerindeki arıza yerinin noktasal tespitinde kullanılır.

Su Kaçağı Tespit Dedektörü

 Su yaşamımızın en önemli kaynağıdır. Bundan dolayı sahip olduğumuz su kaynaklarını en iyi şekilde korumalıyız. İçme suyu hatlarında meydana gelen su kaçakları su kaynaklarının israf olmasındaki en büyük etkendir. Su israfını önlemek için en önemli çözüm içme suyu hatlarındaki su kaçaklarını tespit etmeli ve müdahale ederek su israfını önlemeliyiz. Oluşan su kaçaklarını tespit etmek için dedektör çeşitlerinden su kaçağı tespit dedektörü kullanılır. Su kaçağı tespiti oluşan su sızıntısını noktasal tespit ederek gereksiz kazı maliyetlerinin ve zaman kaybının da önüne geçer.

Yeraltı Dedektörü(GPR)

Yeraltı tespit hizmeti için kullanılan en önemli cihazlardandır. Yeraltında bulunan metal, plastik veya beton içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, doğalgaz, telekomünikasyon hatlarının tespiti ve güzergah belirlemesinde kullanılır. Yeraltına radyo sinyalleri yayarak yeraltında bulunan bir materyale çarpıp geri dönen sinyalleri algılar ve monitör veya bilgisayar aracılığıyla görüntüler.

Gaz Dedektörü

 Gaz dedektörü bir bölgedeki gazların varlığını tespit eden bir cihazdır.  Gaz dedektörleri önemlidir, çünkü insanlar veya hayvanlar gibi organik yaşama zararlı olabilecek birçok gaz vardır. Gaz dedektörü gaz kaçağını tespit etmek için kullanılır.  Gaz dedektörü endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.

Neden Biz?

 Prestij Grup olarak yer altı hatlarında yaşanan olumsuzluklara profesyonel çözümler sunabilmek için kurulmuş bir firmayız. Firmamız birçok profesyonel yer altı tespit hizmeti sunmakta ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ilgili detaylara internet sitemizden ulaşabilirsiniz, sorularınız veya talepleriniz için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. 

 Prestij Grup olarak Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz altyapı hizmetlerini daha detaylı incelemek için internet sitemizi ziyaret edebilir ve daha önce yapmış olduğumuz işler ile ilgili video ve fotoğrafları incelemek için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.


yeralti-tespit-hizmeti-kablo-bulma-boru-bulmakablo-boru-tespiti